Nieuwe optredens voor de zomer

We zijn lekker aan het repeteren voor leuke optredens in juni en juli. Tijdens het Jazztival beviel het gastoptreden van Betty Borstlap zo goed dat zij ook de komende optredens met ons meespeelt.

Wat kun je verwachten?

We spelen onder andere prachtig repertoire met Joni Mitchell stukken

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Optreden Jazztival 25 maart

Op zaterdag 25 maart organiseert Stichting SBSJazz de achtste editie van Jazztival. In TAQA Theater De Vest, Artiance en Grand Café Klunder spelen de hele dag meer dan 100 lokale, nationale en internationale artiesten. Naast het gratis programma zijn er ook betaalde optredens. Een kaartje voor een los concert kost 9 euro, een passe-partout kost 25 euro. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar op jazztival.nl.

‘Make Jazz Great Again’

Het Jazztival programmeert jazz in de breedste zin van het woord. Van experiment tot dansbaar en van duo tot big band. Met het thema ‘Make Jazz Great Again’ laat de festivalorganisatie zien dat de jazz nog altijd springlevend is en zich blijft vernieuwen. Het Alkmaarse Elements Sextet brengt de composities uit het Real Book opnieuw tot leven, terwijl het Amsterdamse Mn’Jam Experiment elementen uit jazz, hiphop en videokunst combineert tot iets geheel nieuws. Aan de programmering wordt nog gewerkt. Deze is naar verwachting begin maart gereed.

Line-up

Op het festival spelen onder anderen de bands Klinkend Akkoord, Trio HansBoesveldSpijker, Fraek, ImproZo, Azure, Dirk’s Horns, Burn Brigade, Peu de Feu, Pitch Plot 4, Simone Honijk Kwartet, Elements Sextet, Masha Bijlsma Band, Anne Chris, Mn’Jam Experiment, Mark de Jong & Latineo, Bop This!, Marleen Jane Quartet, Bart Wirtz en Las Chicas del Barrio.

Lees meer over het Jazztival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nieuwjaarsconcert Burn Brigade in Stadskantine Alkmaar

Burn Brigade, Alkmaars meest vrijgevochten jazzorkest, keert weer terug bij hun oude gastheer: kantinebaas Sietse Kijlstra vroeg de band om opnieuw zijn gast te zijn, maar dan op Alkmaars nieuwste podium: De Stadskantine. Op zondag 15 januari 2017 starten zij een nieuw muzikaal jaar in deze sfeervolle plek.

Opnieuw doet de brigade een greep uit hun eigen muziek van recente datum maar ook andere componisten zoals Charlie Mingus en Maria Schneider zijn te beleven. Natuurlijk onder de bezielende leiding van Erik van der Weiden.

Burn Brigade en De Stadskantine nodigen u uit om op zondag 15 januari te komen genieten van avontuurlijke live jazz op een unieke plek.

Aanvang concert: 16.00 uur
De Stadskantine
Ringersgebouw, Noorderkade 1027, Alkmaar
Entree: vrij

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zondag 3 juli concert in Hoeve Overslot Egmond

Zondag 3 juli spelen we in Hoeve Overslot in Egmond, tegenover de ruïne.
Zaal open 14.00 uur
Concert van 16.00 – 18.00 uur
Toegang: vrijwillige donatie

Hoeve Overslot is oude boerderij uit ca.1585. In de boerderij is een kleinkunstpodium met bijzondere optredens, tentoonstellingen van hedendaagse regionale kunstenaars, een prachtige collectie schelpen, fossielen en mineralen, samen met een kleine maar mooie expositie van etnografica en antiquiteiten.

Hoeve Overslot
Slotweg 42
Egmond aan den Hoef
Bekijk via Google Maps

Bekijk ook website  en Hoeve Overslot facebook

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jazztival

Eind maart, “It’s sum­mer­time…”, en weer hét moment voor SBSJazz om ‘slag­krach­tig’ toe te slaan met Jazztival. Op zater­dag 26 maart 2016 vindt alweer de zevende edi­tie van het Alkmaarse jazz­fes­ti­val plaats.  Na een suc­ces­volle over­stap in 2015 blijft het theater­ de loca­tie van het jazz­fes­ti­val. Nieuw deze edi­tie is de samen­wer­king met Arti­ance, het cen­trum voor de kun­sten in Alkmaar.Net als bij eer­dere edi­ties van het jazz­fes­ti­val kan het publiek in een ont­span­nen set­ting genie­ten van een pro­gramma vol swin­gende, pure jazz op meer­dere podia.

Geen Jazztival zon­der vlam­mend optre­den van de Burn Bri­gade! Deze spet­te­rende 16-koppige big­band van Noord-Hollandse muzi­kan­ten staat de zevende edi­tie van Jazztival maar liefst voor de zevende maal op het fes­ti­val­po­dium!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nieuwjaarconcert 2016 in Fabrique Unique 3 januari

Op zondag 3 januari speelt de Burn Brigade wederom een nieuwjaarsconcert op een unieke plek: Fabrique Unique aan de Pettemerstraat 35-37 in Alkmaar.
We spelen origineel zelfgeschreven repertoire. Tijdens dit concert spelen we de hoogtepunten uit ons Wereldstedenproject. Daarnaast hebben we ook een aantal gloednieuwe arrangementen die tijdens dit concert hun premiere gaan beleven.

Fabrique Unique is een fijne plek. Het heeft een mooi podium, goed geluid, een theateropstelling voor het publiek, gezellige bar en natuurlijk leuk publiek.

We zien je graag voor een goede muzikale start van 2016!

Fabrique Unique
Pettemerstraat 35-37

Aanvang: 15.00 uur

Entreeprijs: €5,- incl. een consumptie.

LET OP: neem contactgeld mee. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Nieuwjaarsconcert Burnbrigade 2016 poster

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Bigband Festival Alkmaar zondag 1 november

bbfZondag 1 november 2015

locatie: Grand Café Koekenbier, Kennemerstraatweg 16 in Alkmaar

De Burnbrigade heeft in 2012 aan het Bigbandfestival mee mogen doen. Toentertijd onder leiding van Jarno van Es.

Vanaf 2013 zwaait Erik van der Weijden de scepter. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Hij probeert op allerlei manieren de creativiteit in de band naar boven te halen. Het liefst speelt hij uniek werk wat speciaal voor en door de band wordt geschreven of gearrangeerd.

De creativiteit wordt aangewakkerd door de projecten die Erik bedenkt. Dit jaar wordt gewerkt aan het thema Wereldsteden. Veel bandleden hebben zich al laten inspireren door dit thema en hebben een stad muzikaal beschreven.

Dit keer speelt de band naast de eigen stukken ook Maria Schneider en Gordon Goodwin. Gewoon, omdat dat fantastische componisten zijn met waanzinnige muziek.

Komt dit alles beluisteren in de bovenzaal om 15.45 uur!

.

Agenda:

13.30 uur Big Swing Band

14.15 Dutchess of Swing

15.00 Amstel Bigband

15.45 Burnbrigade Bigband in de bovenzaal!

16.30 Junior Jazz Unlimited

17.15 Alkmaarse Bigband

18.00 Amsterdam Funk Orchestra

18.45 Swing Masters

… en nog veel meer!

.

Organisatie “Stichting CFA” Alkmaar

Bigband

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Burn Brigade bestaat 15 jaar!! Concert op 6 september in Alkmaar

Op zondagmiddag 6 september, vanaf 13.30 uur, vindt de tweede editie van het festival Koper Hout en Goud plaats bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout. Op deze dag is het exact vijftien jaar geleden dat de eerste repetitie van de bigband Burn Brigade plaatsvond. Om dit te vieren heeft Cultuurpark De Hout ons uitgenodigd om het programma voor ‘Koper Hout en Goud’, het festival rondom een bigband, te verzorgen. De Burn Brigade presenteert zich met een gevarieerde muzikale middag. Er zijn gasten uitgenodigd die een binding met de band hebben: het snarenduo Camusto en het nieuwe jazzsextet Elements. Rens Arts presenteert de middag. In het Kunstnest zijn diverse werken van Inge Bruyn te zien. De toegang is vanzelfsprekend gratis.

 

Het complete programma vind je op de website van Cultuurpark de Hout

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail